На Донбасі окупанти сім разів порушили «тишу» — поранення отримали двоє бійців ЗСУ

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

За добу 17 вересня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню. В результаті обстрілу бойовиків двоє бійців ЗСУ дістали поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Поблизу населеного пункту Піски противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети 120 калібру.

У напрямку Павлополя російські найманці двічі здійснили численні обстріли позицій українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а біля Катеринівки ворог вів вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

В напрямку населеного пункту Зайцеве окупанти відкрили вогонь з гранатометів різних систем та замінували місцевість протипіхотними мінами ПОМ-2.

Крім того, на Луганщині уже вкотре із перетином лінії розмежування пролетів ворожий безпілотник типу «Орлан-10».

В результаті ворожого вогню двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали вогнепальні осколкові поранення.

Воїни перебувають у лікарні, стан здоров’я обох — задовільний.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

  • Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
  • Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набула чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». Вона й досі формально чинна, попри численні порушення її російськими гібридними силами.