Генасамблея ООН внесла до порядку денного питання окупованих територій України

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Генеральна асамблея ООН внесла питання про тимчасово окуповані території України до порядку денного цих нарад.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

«Ми вітаємо сьогоднішнє рішення Генасамблеї ООН щодо внесення пункту про тимчасово окуповані території України до порядку денного 76-ї сесії. З нетерпінням очікуємо предметного обговорення способів притягнення Росії до відповідальності за порушення територіальної цілісності України і Статуту ООН», — йдеться у повідомленні МЗС.

Раніше прессекретар глави української держави Сергій Никифоров повідомив, що президент України Володимир Зеленський у понеділок, 20 вересня, вирушить до США, де візьме участь у Генасамблеї ООН.

Програма передбачає зустрічі українського президента, зокрема, і з генеральним секретарем ООН, а також із главами держав і представниками інших міжнародних організацій.

  • 16 березня 2014 року на території українського Криму відбувся невизнаний міжнародною спільнотою так званий «референдум про статус півострова». Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.
  • Україна, Європейський Союз, Сполучені Штати та жодна цивілізована країна не визнали результати голосування на так званому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.
  • Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».