Нардеп Беленюк: Поліція закрила справу про расистські вигуки на моє прохання

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Народний депутат Жан Беленюк заявив, що поліція закрила справу через расистські вигуки на його адресу через те, що він сам про це попросив.

Про це пише Hromadske.

Нардеп розповів, що з ним зв’язалися представники спортивної організації, до якої належать молодики, які вигукували расистські образи. Вони повідомили, що самостійно проведуть виховні бесіди.

«Вони провели з ними відповідну роботу, і для того, щоб не накликати тінь на ту організацію (тому що глобально вона проводить позитивну роботу для українського суспільства), ми потиснули руки. Для мене цей конфлікт наразі є вичерпаним», — підкреслив Беленюк.

Він зазначив, що представники цієї спортивної організації визнали, що деякі їхні члени мають праворадикальні погляди. Беленюк вважає, що їх могло спровокувати фото з Олімпіади у Бразилії, де він стоїть біля російської пропагандистки Ольги Скабєєвої.

  • Поліція закрила кримінальне провадження стосовно словесного нападу молодиків на депутата від «Слуги народу» Жана Беленюка. Йдеться про інцидент, який стався 13 серпня, коли невідомі молодики намагались спровокувати расистський конфлікт з олімпійським чемпіоном.
  • Жан Беленюк — народний депутат фракції «Слуга народу», олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби (здобув золото на Олімпіаді-2020 у Токіо). Він народився у Києві у 1991 році. По батькові він — Венсанович. Батько майбутнього знаменитого спортсмена — руандієць-хуту за національністю. Він зустрічався з мамою спортсмена Світланою 5 років, а потім його викликали на батьківщину, де тривала громадянська війна. Більше в Україну Венсан не повернувся. У 2001 році він загинув в автокатастрофі. Жан знає його тільки за фотографіями.