Освіта та енергетика. Україна і Світовий банк підписали дві угоди на $411 млн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Україна і Міжнародний банк реконструкції та розвитку (входить до групи Світового банку) підписали дві кредитні угоди на загальну суму в $411 мільйонів.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Перша угода передбачає будівництво систем накопичення енергії і сонячних станцій на території гідроелектростанцій «Укргідроенерго». В рамках цієї програми Міжнародний банк реконструкції та розвитку і Фонд чистих технологій нададуть позики у розмірі $177 млн ​​і $34 млн доларів відповідно.

Друга угода на $200 млн — це пʼятирічний проєкт вдосконалення вищої освіти в Україні. За ці гроші будуть фінансувати модернізацію обладнання, закупівлю лабораторій, цифрову інфраструктуру для дистанційного навчання, а також деякі ремонти навчальних закладів.

  • Європейський банк реконструкції та розвитку — міжнародний фінансово-кредитний інститут, який надає допомогу країнам від Центральної Європи до Центральної Азії для проведення ринкових реформ, активного інтегрування економік цих країн у міжнародні господарські звʼязки.
  • У червні уряд України уклав угоду зі Світовим банком на $350 мільйонів. Гроші підуть на розвиток економіки в період пандемії і соціальну підтримку.