У Білорусі дівчину оштрафували майже на $1 000 за біло-червоне волосся

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мешканку Мінська оштрафували за те, що її волосся було пофарбоване в білий і червоний кольори.

Про це пише правозахисний центр «Вясна».

Уранці 9 вересня на вулиці Одинцова в Мінську затримали 19-річну Вікторію Левін. «Міліцію зацікавив колір волосся дівчини, тому її затримали та відвезли до Фрунзенського РУВС. На неї склали протокол за статтею 24.23 КоАП, де написали, що вона «провела пікетування, маючи на голові забарвлення волосся біло-червоного кольору», — повідомляють правозахисники.

Судове засідання відбулося того ж дня. Дівчину оштрафували на 2 320 білоруських рублів (майже $1 000).

  • У Білорусі суд міста Барановичі дав два роки «домашньої хімії» 33-річній вчительці англійської мови Марії Міхеєвій за коментар в одному з Telegram-чатів під фотографією міліціонера.
  • У Білорусі після придушення протестів 2020 року режим Олександра Лукашенка активно карає всіх, хто виступав проти чинної влади і силовиків. Подібні випадки, як у Міхеєвої, не поодинокі.
  • 6 вересня суд Мінська засудив білоруських опозиціонерів Марію Колеснікову і Максима Знака до увʼязнення в колонії на 11 і 10 років відповідно. Їх визнали винними в закликах до дій проти нацбезпеки, змові з метою захоплення влади, створенні екстремістського формування та його керівництві.