ЄС офіційно продовжив антиросійські санкції за агресію проти України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Рада Європейського Союзу затвердила продовження персональних санкцій, запроваджених проти Росії за агресію проти України.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

«Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити санкції, спрямовані проти осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців — до 15 березня 2022 року» — йдеться в повідомленні.

Санкції обмежують поїздки, заморожують активи і забороняють надавати кошти чи інші економічні ресурси підсанкційним фізособам та організаціям. Вони застосовуються до 177 фізичних осіб і 48 юридичних осіб.

Зазначається, що рішення про продовження обмежень ухвалили за письмовою процедурою. Воно набуде чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС.

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі президент США Джо Байден пообіцяв запровадити нові санкції проти Росії, якщо вона порушуватиме права України.
  • Україна підтримала санкції США та Великої Британії, запроваджені проти семи співробітників ФСБ Росії, які, ймовірно, причетні до отруєння опозиціонера Олексія Навального.