Польща, Норвегія та Фінляндія дозволили вʼїзд туристам з України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З 9 вересня Польща дозволила вʼїзд туристам з України.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу.

Кулеба пояснив, що 10-денний карантин у Польщі для туристів буде скорочено за наявності негативного результату тесту на коронавірус, зробленого не раніше ніж протягом 7 днів з моменту вʼїзду на територію Польщі. Завершенням карантину вважається наявність в телеінформаційній системі запису про негативний результат тесту.

Від карантину звільняються:

  • вакциновані від COVID-19 (при наявності англомовного/польськомовного документального підтвердження повного курсу вакцинації вакциною, зареєстрованою в ЄС — Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson & Jonson);
  • ті, хто перехворів на COVID-19 (за наявності документального підтвердження);
  • водії та члени екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних і автотранспортних засобів, студенти, дипломати, медики, журналісти та інші категорії.

Крім того, Міністерство охорони здоровʼя повідомило, що Норвегія та Фінляндія також дозволили вʼїзд для вакцинованих українців. Так, вʼїзд до Норвегії можливий при наявності цифрового COVID-сертифіката. У разі його відсутності необхідно:

  • надати негативний ПЛР-тест (протягом 24 годин);
  • пройти тест на COVID-19 у прикордонному пункті пропуску/аеропорту;
  • залишатися на карантині в готелі (10 днів).

Своєю чергою, вʼїзд до Фінляндії дозволено виключно вакцинованим українцям. Норвегія та Фінляндія визнають усі вакцини, які використовуються в Україні — у тому числі Covishield та Sivonac (CoronaVac).