У Раді депутати Тищенко та Лерос влаштували штовханину через справу «вагнерівців»

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Під час засідання Верховної Ради 9 вересня сталася штовханина між двома народними обранцями — Миколою Тищенком від «Слуги народу» та його колишнім однопартійцем Гео Леросом.

Інцидент стався, коли Лерос у Раді вимагав пояснень від президента Володимира Зеленського щодо провалу операції із затримання бійців «ПВК Вагнера».

Лерос вийшов на трибуну під час звіту ТСК щодо УЗ і заявив, що єдина тимчасова слідча комісія, яка потрібна, — це щодо «вагнерівців».

«Нас цікавить, хто з цієї парочки — пан президент або його «секретарка» Єрмак — злили цю спецоперацію», — заявив Лерос.

Тищенко вирішив заступитися за команду президента і почав виштовхувати Лероса з трибуни. До них підійшли ще кілька депутатів з інших фракцій, аби заспокоїти депутатів.

Пізніше нардепи пояснили свою поведінку — Тищенко сказав, що сприйняв слова Лероса як образу президента і вирішив захистити честь останнього. А Лерос вважає, що в його словах не було образ Зеленського.

Водночас, коментуючи заяву голови фракції Давида Арахамії про необхідність тимчасово відсторонити нардепів від участі в засіданнях, Тищенко наголосив, що готовий понести відповідальність за свою поведінку в парламенті.