Ізраїль відкриває кордони для вакцинованих туристів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Уряд Ізраїлю ухвалив рішення про відкриття кордонів для вакцинованих туристів. Нові правила запрацюють з 19 вересня.

Про це пише The Jerusalem Post.

Відповідне рішення насамперед стосується організованих туристичних груп. Після прибуття вони будуть зобов’язані здати тест на антитіла та показати сертифікат про вакцинацію двома чи навіть трьома дозами.

До складу цих груп можуть потрапити туристи з країн «жовтої» та «помаранчевої» зон за таблицею уряду Ізраїлю. Наразі туди входять усі країни, крім Бразилії, Болгарії, Мексики та Туреччини.

У Міністерстві туризму зазначили, що турагентства можуть подавати заявки на групи від 5 до 30 осіб.

Від самого початку пандемії коронавірусу кордони Ізраїлю були закриті для іноземців. В’їзд дозволявся лише у виняткових випадках та за наявності спеціального дозволу.

  • Кількість випадків зараження COVID-19 в Ізраїлі продовжує зростати, хоча країна стала першою у світі, де повністю завершили кампанію вакцинації населення. Фахівці повʼязують це з поширенням штаму «Дельта». Крім того, Португалія та Швеція тимчасово заборонили в’їзд ізраїльтянам, навіть тим, які повністю вакциновані чи вже перехворіли.
  • Спеціальна комісія МОЗ Ізраїлю дозволила вакцинацію третьою бустерною дозою громадян віком від 40 років. Також фахівці рекомендують утретє вакцинуватися працівникам системи освіти і вагітним.