В окупованому Криму обшукали заступника голови Меджлісу і вивезли його до управління ФСБ Росії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В окупованому Криму силовики провели обшуки у заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та забрали його з собою.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook правозахисниця Лутфіє Зудієва, зауваживши, що Джеляла вивезли вранці 4 вересня.

За словами глави Центрвиборчкому Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедлі, Джеляла вивезли автомобілем Фольксваген синього кольору.

Раніше заступник голови Меджлісу повідомив, що вночі поліція провела обшук у будинку Азіза Ахтємова в селі Первомайське Сімферопольського району — нібито через вибух у селі Перевальне.

«Після обшуку Азіза відвезли. Його місцеперебування наразі невідоме», — написав Джелял.

За словами Зудієвої, окрім Джеляла й Ахтємова, 3 вересня співробітники ФСБ вивезли Ельдара Одаманова. Наразі невідомо, де його утримують.

Згодом глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав у соцмережі, що затриманий Джелял перебуває в будівлі «Управління ФСБ Росії у Республіці Крим і місті Севастополі».

Наразі прокуратура АР Крим і міста Севастополя кваліфікувала дії окупантів за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) та ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі).