Працівники Apple запустили кампанію проти дискримінації та звинуватили керівництво в байдужості

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Група працівників американського технологічного гіганта розпочала кампанію #AppleToo, щоб зібрати інформацію від чинних і колишніх працівників щодо несправедливості, залякування та зловживань, з якими вони зіткнулися на роботі.

Про це пише британське видання The Guardian.

Організатори акції наголошують, що Apple тривалий час ухилялася від громадського контролю.

«Коли ми наполягаємо на відповідальності та виправленні постійної несправедливості, яку ми спостерігаємо або переживаємо на своєму робочому місці, це призводить до ізоляції та газлайтингу», — йдеться в заяві.

Уже п’ятеро співробітників на правах анонімності розповіли, що піддавалися сексуальному насиллю та дискримінації на роботі. За їхніми словами, вони повідомляли про ці випадки керівництву, однак інциденти залишилися без уваги.

Також організатори розповідають, що керівництво дозволяло проходити співбесіди на певні посади тільки кандидатам з білим кольором шкіри. Через неможливість достукатися до керівництва працівники організували публічну акцію.

Очільники Apple, зокрема, зупинили опитування співробітників, в якому організатори намагалися зібрати дані про зарплатню. Також керівництво заборонило їм створювати канал у Slack для обговорення рівності заробітної плати, пояснюючи це тим, що тема не відповідає умовам використання платформи.

За словами організаторки #AppleToo інженерки Apple Шер Скарлетт, за підтримкою звернулися сотні людей.

У відповідь на це в компанії заявили, що ретельно розслідують скарги.

«Ми завжди прагнули створити і підтримувати позитивне та інклюзивне робоче місце. Ми серйозно ставимось до всіх проблем і проводимо ретельне розслідування, коли вони виникають», — заявили представники компанії.