Телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила міністра культури в расизмі. Ткаченко відповів

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила міністра культури в расизмі. Ткаченко відповів

Facebook/Karolina Ashion

Телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила в расизмі міністра культури Олександра Ткаченка, з яким вони разом працювали в холдингу «1+1 media».

Про це ведуча написала у Facebook.

Вона розповіла, що шість років тому Ткаченко, який тоді був гендиректором «1+1 media», відмовив їй у кастингу на ранкове шоу через колір шкіри. Після цього Ашіон звільнилася.

Зараз ведуча працює на телеканалі «Прямий», але спершу була на «2+2».

«Одного разу, дізнавшись про кастинг ведучих для ранкового шоу, я запитала у тоді ще генпродюсера «1+1 media» Олександра Ткаченка: “Чи не могла би я взяти в ньому участь?” Відповідь була карколомною: “Ви у дзеркало себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб... Я не готовий ризикувати рейтингами”», — зазначила Ашіон, припускаючи, що річ у кольорі її шкіри.

Ведуча вирішила написати про це в соцмережах, бо напередодні зустріла Ткаченка на джазовому фестивалі у Львові та нагадала йому про цю розмову.

«І знову отримала у відповідь «нетлєнку». “Так, а що ви хотіли б від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я б такого не сказав?”», — наводить слова колишнього гендиректора Ашіон.

Ткаченко ж відкинув звинувачення, пояснивши в коментарях до допису, що не проводить кастинги і «бере до уваги професіоналізм, а не колір шкіри, гендер чи орієнтацію».

«Ви згадуєте період, коли хотіли перейти з «2+2» на «1+1». Внесу невеличку ясність. Це не була моя пряма робота проводити кастинги ведучих на роботу. Ми були колегами впродовж років. Прикро, що через ваше неотримання позиції на іншому каналі того самого холдингу у вас склалося таке образливе враження. У моїх командах менеджерів і менеджерок у будь-якій компанії чи організації завжди був і є баланс. Я — за різноманітність, інклюзивність і бачення у різниці цінності, яку варто примножувати», — зазначив міністр.

  • Кароліна Ашіон стала однією з телеведучих каналу «Прямий» ще у 2017 році.
  • У 1990-х Олександр Ткаченко був заступником генерального продюсера каналу «1+1», де створив «Телевізійну службу новин», відому зараз як ТСН. Із серпня 2008 року він очолив групу «1+1 media».
  • До парламенту девʼятого скликання Олександр Ткаченко потрапив у 2019 році за списком партії «Слуга народу». Після обрання народним депутатом склав повноваження керівника холдингу «1+1».
  • 4 червня 2020 року Ткаченка призначили на посаду міністра культури та інформаційної політики України.