З Будинку профспілок у Києві зняли великий банер ексдепутата Мураєва. Кажуть, що повісили його «випадково»

Автори:
Костя Андрейковець, Стас Козлюк
Дата:

З фасаду столичного Будинку профспілок у пʼятницю, 3 вересня, зняли великий банер ексдепутата Верховної Ради і власника телеканалу «НАШ» Євгенія Мураєва. Його розмістили раніше в цей же день.

На банері було обличчя Мураєва, логотип телеканалу «НАШ» і напис «Тут наша земля» на тлі карти України.

Стас Козлюк / «Бабель»

Стас Козлюк / «Бабель»

Оновлено 16:40. Голова Київської міської ради профспілок Валерій Мельник в коментарі «Радіо Свобода» заявив, що банер вивісили «випадково».

«Люди, які вішали цей банер, помилилися. Там повинна висіти соціальна реклама. Вони помилилися, банер 20 хвилин повисів і його вже зняли», — розповів Мельник.

За інформацією «Бабеля», рекламний носій зняли на прохання поліції, яка прийшла до Будинку профспілок. У той же час у банера, як розповіли правоохоронці, були всі дозвільні документи, але поліція попросила його прибрати, щоб не провокувати конфлікти з активістами.

  • Будинок профспілок взимку 2013—2014 року був головною будівлею, де жили учасники Революції гідності. 19 лютого 2014 Будинок профспілок штурмував спецпризначенці СБУ «Альфа», після чого спалахнула пожежа, через яку загинули люди.
  • Мураєв неодноразово виступав проти Майдану та часто займає проросійську позицію.
  • Телеканал «НАШ» Мураєва Нацрада штрафувала за поширення російської пропаганди та призначала йому багато перевірок через висловлювання його гостей. У серпні та вересні Нацрада подала позови з вимогою анулювати ліцензію телеканалу. Мураєв і журналісти телеканалу почали активно заявляти про політичний тиск.