ТКГ провела позачергове засідання безпекової підгрупи через загострення на Донбасі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Тристороння контактна група щодо Донбасу провела позачергове засідання безпекової підгрупи. Причиною цього стало збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків.

Про це пише пресслужба української делегації в ТКГ.

«Сторони обговорили численні грубі порушення режиму припинення вогню, зокрема, обстріли противником району Авдіївки та роботу координаційного механізму для їх профілактики та у разі порушення», — зазначили там.

Позиція України полягає в тому, що підгрупа з безпеки має бути частиною координаційного механізму, і саме за її допомоги сторони можуть верифікувати порушення перемир’я.

«Ми вимагаємо від російської сторони вжити негайних заходів щодо припинення порушеннь режиму припинення вогню та повернутися до його повного дотримання», — підкреслили в українській делегації.

  • Ранковий артилерійський вогонь бойовиків по Авдіївці 28 серпня пошкодив промислову базу, житлові будинки й електромережі. У мережі вже зʼявилися відео наслідків обстрілу. Осколкові поранення та травми отримали вісім українських військових. Прокуратура відкрила кримінальне провадження.
  • У Донецькій області обмеження руху поїздів, яке ввели через артилерійські обстріли з боку бойовиків «ДНР» поблизу станції Авдіївка, подовжили до 3 вересня.