У місті Новий Орлеан запровадили комендантську годину, аби уникнути мародерства на період знеструмлення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У США у місті Новий Орлеан (штат Луїзіана) запровадили комендантську годину, аби уникнути мародерства на тлі того, що ураган «Іда» знеструмив штат.

Про це повідомляє BBC.

Мер ЛяТойа Кантрелл сказала, що комендантська година триватиме з 20:00 до 06:00, а поліція повідомила, що в місті вже було кілька інцидентів пограбувань на тлі відсутності світла. Енергетичні компанії вже працюють над відновленням електропостачання, однак у деяких районах на це можуть піти тижні.

Також від урагану «Іда» постраждали водні служби та інфраструктура міста. Федеральні чиновники кажуть, що близько 441 тисячі людей у 17 округах по всьому регіону не мають води, стільки ж людей можуть ще місяць просидіти без світла.

Загалом у штаті випало близько 20 см дощу під час урагану «Іда», який оцінили у четверту категорію небезпеки з пʼяти можливих. Хоча швидкість поширення «Іди» сповільнилась, влада продовжує попереджати про шторми і зливи на півдні США. Місцеві чиновники закликали евакуйованих жителів відкласти повернення додому, оскільки понад мільйон будинків і підприємств залишаються без світла.