Українські прикордонники отримали спеціальні планшети для перевірки COVID-сертифікатів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Українські прикордонники отримали спеціальні планшети для перевірки COVID-сертифікатів

Пресслужба ДПСУ

Українські прикордонники отримали спеціальні планшети для перевірки цифрових коронавірусних сертифікатів.

Про це пише пресслужба ДПСУ.

«Прикордонники отримали електронні пристрої з програмним забезпеченням SafeBorder. Воно передбачає можливість автоматизованої перевірки чинності документа та його приналежності відповідній особі під час перетинання кордону України. Кожен COVID-сертифікат має унікальний електронний ідентифікатор та QR-код», — зазначили у відомстві.

Наразі система підключена до баз майже 40 країн світу: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Україна, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Сан-Марино, Швейцарія, Ватикан, Південна Македонія, Туреччина.

Від початку застосування програми прикордонники перевірили вже понад 60 тисяч сертифікатів. Найбільше їх використовують на західному кордоні та в аеропортах.

  • COVID-сертифікат — це документ, який підтверджує вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусу. Сертифікат в Україні видається як паперовий, так і електронний — у додатку «Дія». Сертифікат доступний тільки після повної вакцинації двома дозами.
  • 19 серпня стало відомо, що Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в додатку «Дія» відповідають європейським. Таким чином, українці можуть подорожувати з ними в країни-члени ЄС.