Лідера одеського осередку «Традиції і порядку» відправили під домашній арешт у справі про сутички з поліцією на «Марші рівності»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Приморський районний суд Одеси увечері 30 серпня обрав запобіжний захід голові одеського осередку організації «Традиція і порядок» Іллі Попкову та її членам, які були затримані 28 серпня після зіткнень з поліцією під час «Маршу рівності».

Про це повідомляють «Суспільне» і «Укрінформ».

Попкову і члену організації Владлену Бесарабу дали цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів.

Їм інкримінують групове умисне нанесення тілесного ушкодження правоохоронцям (ч. 4 ст. 345 КК) і хуліганство, вчинене у складі групи із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 296 КК).

Ще девʼять осіб у рамках цієї справи отримали нічні домашні арешти. Серед них —лідер ТіП Богдан Ходарковський.

Попков і члени організації своєї провини не визнають і вважають, що поліція перевищила свої повноваження.

Раніше поліція повідомляла, що до відповідальності притягнуть 61 людину. Більшість з них, зокрема 12 неповнолітніх, понесуть адміністративну відповідальність (штрафи) за дрібне хуліганство. Батьків неповнолітніх учасників бійки теж притягнуть до відповідальності за статтею про невиконання обовʼязків з виховання.

  • 28 серпня в Одесі відбулася хода представників ЛГБТ-спільноти. У той же час біля будівлі Одеської міськради зібралися противники прайду, серед яких були представники організації «Традиція і порядок». Згодом між поліцією і противниками ходи сталися сутички із застосуванням сльозогінного газу. Поліція на місці затримала 15 людей.