Албанія посилила карантин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Албанії, аби запобігти спалаху штаму коронавірусу «Дельта», посилюють обмеження. Місцеве населення попередили про можливе обовʼязкове щеплення для деяких категорій населення.

Про це повідомляє Associated Press.

В Албанії у серпні фіксують значне зростання кількості хворих: до понад 900 людей на добу. Для прикладу, у липні було у 100 разів менше. Відтак вирішили продовжити нічну комендантську годину на одну годину з 23:00 до 06:00 (до цього починалася о 00:00). Маски — обовʼязково в закритих приміщеннях. Ці правила про комендантську годину і про маски діяли протягом літнього сезону, але влада не вводила жорсткий контроль над цим. Тепер же людей будуть штрафувати за порушення на $24—48, заклади, підприємства та інших юридичних осіб — на $950—6 680.

Міністр охорони здоровʼя Огерта Манастірліу сказав, що «скоро ми подамо заявку на перехід до нового етапу кампанії вакцинації, зробивши обовʼязковими щеплення для деяких категорій».

  • Албанія повністю відкрита для українців. Для того щоб там відпочити, не потрібно вакцинуватися, мати негативний ПЛР-тест чи проходити карантин.
  • 27 серпня 2021 року українські COVID-сертифікати в додатку «Дія» стали доступними всім українцям. Аби його отримати, у меню «Послуги» треба обрати «COVID-сертифікати», натиснути «Отримати сертифікат» і після того підписати заявку за допомогою електронного підпису («Дія.Підпис»), який можна легко створити в додатку за наявності в ньому закордонного паспорта або ID-карти. Сертифікат доступний тільки після повної вакцинації двома дозами.