COVID-сертифікат у «Дії» тепер доступний всім українцям. Бета-тест завершено

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство цифрової трансформації завершило бета-тестування сертифікатів вакцинації в додатку «Дія» — відтепер їх можуть згенерувати всі охочі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислава Баніка.

Щоб отримати сертифікат, потрібно встановити останню версію додатка «Дія» з AppStore, Google Play або Huawei AppGallery й авторизуватися. У меню «Послуги» треба обрати «COVID-сертифікати», натиснути «Отримати сертифікат» і після того підписати заявку за допомогою електронного підпису («Дія.Підпис»), який можна легко створити в додатку за наявності в ньому закордонного паспорта або ID-карти.

Бета-тестерам доведеться видалити тестову версію програми та встановити звичайну.

Міністр відомства Михайло Федоров зазначив, що за тиждень сертифікати згенерували майже 300 тисяч українців.

«Ми зараз працюємо над тим, щоб можна було згенерувати сертифікат і на порталі «Дія», використовуючи інші види електронного підпису», — додав він.

  • COVID-сертифікат — це документ, який підтверджує вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусу. Сертифікат в Україні видається як паперовий, так й електронний — у додатку «Дія». Сертифікат доступний тільки після повної вакцинації двома дозами.
  • 4 серпня стало відомо, що Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в додатку «Дія» відповідають європейським.