Паралімпіада-2020: Україна отримала третю золоту медаль

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Паралімпійських Іграх, що відбуваються у Токіо, Україна отримала третю золоту медаль. Її виборола плавчиня Анна Стеценко на дистанції 400 метрів вільним стилем.

Про це повідомляє «Суспільне».

Стеценко показала найкращий час — 4:31.51 хвилини. Вона розпочала виступ у фіналі четвертою, але згодом почала вириватися вперед.

На другому місці італійка Карлотта Джиллі із показником 4:26.14 хвилини, на третьому — австралійка Катя Дедекінд із 4:35.87 хвилини.

Загалом це двадцята медаль для України та одинадцята за день.

Перше золото на Паралімпіаді отримала плавчиня Єлизавета Мерешко на дистанції 50 метрів вільним стилем, друге — Марʼяна Шевчук у жіночому паверліфтингу (у ваговій категорії до 55 кг підняла 125 кг).

  • Паралімпіада стартувала 24 серпня і триватиме до 5 вересня. Змагання відбудуться на тих самих майданчиках, що й Олімпійські ігри. Уболівальників на трибунах не буде через пандемію коронавірусу. Цього року до програми включили бадмінтон і таеквондо, але прибрали вітрильний спорт і футбол у форматі 7 х 7. Збірну України на Паралімпіаді представлятимуть 143 спортсмени, які змагатимуться в 15 видах спорту.