У Кабміні заявили про відновлення економіки після кризи — за пів року підприємства збільшили прибуток на 76%

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Прибуток українських підприємств за шість місяців 2021 року становив 462 мільярди гривень, що на 76% більше за аналогічний період минулого року.

Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль та пресслужба уряду.

«Ці кошти стають важливим джерелом внутрішніх інвестицій та зростання зарплат», — запевнив Шмигаль.

Він додав, що упродовж шести місяців зростання відбулося також у деяких галузях економіки. Вперше за багато місяців зафіксували зростання в агросекторі — на 2,5%. Крім того, металургія цьогоріч зросла на 7%, а машинобудування — на 10%.

«У липні зростання промисловості більшою мірою формувалось під впливом високої кон’юнктури на зовнішніх ринках, а також поступового відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку. Найбільший внесок у індекс промислової продукції продовжують мати експортоорієнтовані та інвестиційно спрямовані види діяльності», — зазначив перший заступник міністра економіки України Володимир Гринюк.

Нагадаємо, що в аналогічний період 2020 року, з яким порівнюють нинішній, частково був запроваджений загальнонаціональний локдаун.

  • Наприкінці липня Національний банк України (НБУ) погіршив прогноз інфляції на 2021 рік до 9,6%, але очікує, що у другій половині наступного року вона повернеться до рівня 5%.
  • Перед цим перший віцепрем’єр і міністр економіки Олексій Любченко заявив, що найближчими роками економіка України зросте на 4%.