«Варфоломію — анафема». У Києві прихильники УПЦ МП протестували проти приїзду Вселенського патріарха

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Варфоломію — анафема». У Києві прихильники УПЦ МП протестували проти приїзду Вселенського патріарха

Ecumenical Patriarchate / Flickr

Під Верховною Радою віряни Української православної церкви Московського патріархату протестували проти візиту до Києва Вселенського патріарха Варфоломія, який прибув в Україну напередодні.

Про це повідомляє «Громадське».

Протести почалися ще напередодні в Борисполі, куди прибув літак із Варфоломієм. Учасники тримали в руках плакати із зображенням глави УПЦ МП Онуфрія, якого вони вважають єдиним керівником Української православної церкви.

Біля Верховної Ради віряни збиралися зранку 21 серпня з плакатами з Онуфрієм і написами російською, українською, англійською та старословʼянською. За порядком на акції стежили багато поліцейських. У ній взяли участь приблизно півтори тисячі людей. Захід відбувся мирно й без сутичок. Приблизно о третій годині дня учасники мітингу почали розходитися.

  • Про те, що Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Україну у 30-у річницю її незалежності, стало відомо в листопаді минулого року.
  • У 2019 році Варфоломій називав найважливішою подією року надання автокефалії ПЦУ.
  • Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ 5 січня 2019 року. Церемонія відбулася в Патріаршому соборі Святого Георгія у Стамбулі.