У США через загрозу вибуху евакуювали частину Капітолія. Підривом погрожує чоловік на авто

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В американському Вашингтоні біля бібліотеки Конгресу чоловік на позашляховику погрожує вибухом. Він зупинився біля проспекту Незалежності та Першої вулиці та заявив, що у нього в багажнику вибухівка.

Про це повідомляє Fox News.

Поліція евакуювала частину Капітолія. На місце прибули спецпризначенці, співробітники Федерального бюро розслідувань і Бюро алкоголю, тютюну, зброї та вибухових речовин (ATF). Периметр навколо автомобіля в районі одного кілометра оточений, а чоловіка на приціл взяли снайпери.

Зараз із чоловіком ведуть переговори співробітники ФБР. ЗМІ повідомляють, що в руках він, імовірно, тримає детонатор і стверджує, що бомба в багажнику. Слідчі намагаються визначити, чи є підозрілий пристрій в пікапі працездатною бомбою.

Місцевий телеканал АВС7 передає, що чоловіка звати Рей Росберрі. У своєму Facebook він вів пряму трансляцію і заявив, що готовий померти. Соцмережа трансляцію заблокувала.

Газета The Independent пише, що Росберрі вимагає розмови з президентом Джо Байденом і чекає його дзвінка. Деякі ЗМІ пишуть, що чоловік є прихильником експрезидента Дональда Трампа. У своєму відео він говорив, що «час Байдена закінчився» і «південь йде».

Росберрі

Sydney Bobb

О 21:30 чоловік за підсумками переговорів здався правоохоронцям, передає ВВС. Поліція обшукує автомобіль.

  • У квітні Капітолій, де розташований Конгрес США, закрили на вхід і вихід через «загрозу безпеці». Чоловік на автомобілі протаранив ворота в північній частині комплексу та вʼїхав у двох правоохоронців. Загинули двоє людей.