Платформа Poly Network запропонувала роботу одному з хакерів, які вкрали у неї $600 мільйонів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Платформа Poly Network запропонувала роботу одному з хакерів, які вкрали у неї $600 мільйонів

Unsplash / Kevin Ku

Платформа децентралізованих фінансових сервісів Poly Network запропонувала роботу хакеру, який вкрав у неї біткойнів на $600 мільйонів.

Про це пише Bloomberg.

Poly Network запропонувала хакеру стати головним радником з безпеки і попросила й надалі допомагати з розвитком безпеки блокчейну. Також повідомляється, що компанія пропонувала хакеру $500 тисяч на знак подяки за знайдені вразливості, проте він начебто відмовився.

У компанії заявили, що хакери вже повернули всю криптовалюту, проте $235 мільйонів лежать на спеціальному рахунку, доступ до якого є і в хакера, і у платформи. Для того, щоб вивести гроші, потрібні ключі від обох сторін. Хакер заявив, що віддасть ключ, коли «всі будуть готові».

  • У вівторок, 10 серпня, платформа децентралізованих фінансових сервісів Poly Network повідомила про хакерську атаку, унаслідок якої було викрадено понад $600 мільйонів у декількох криптовалютах.
  • До вечора 11 серпня хакери повернули $258 мільйонів, згідно із записами блокчейну і даними криптографічної компанії Elliptic. Її співзасновник Том Робінсон припустив, що цей незвичайний крок міг бути викликаний «головним болем» через відмивання такої кількості вкраденої криптовалюти.