У Туреччині розбився російський пожежний літак. Доля восьми членів екіпажу невідома

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

На сході Туреччини в місті Кахраманмараш, де виникли нові лісові пожежі, упав рятувальний літак Бе-200. Лісове управління країни орендувало цей літак у Росії.

Влада почала пошуково-рятувальну операцію, повідомив турецький телеканал NTV.

Літак гасив пожежу в області Адана, на його борту перебували троє пілотів, штурман, технік, оператор та інженери — троє турків і пʼятеро росіян. Причина аварії наразі невідома.

«Літак нового покоління Бе-200 є останнім досягненням світової гідроавіації та найбільш досконалим та ефективним з існуючих літаків-амфібій», — йдеться в описі літака на сайті МНС Росії.

За даними Hurriyet, літак врізався в гору.

Нагадаємо, масштабні лісові пожежі в Туреччині спалахнули 28 липня. Президент Туреччини Реджеп Ердоган 31 липня оголосив райони лісових пожеж зонами лиха.

  • Відповідальність за масштабні лісові пожежі в Туреччині, за інформацією ЗМІ, взяла на себе організація «Діти вогню» ,повʼязана з терористичною Робітничою партією Курдистану.
  • Девʼятого серпня пожежі в Туреччині майже вдалося загасити. На сході Середземномор’я — у Греції, Італії та Албанії — теж тривають пожежі. В турецькій Антальї внаслідок пожеж постраждали понад 50 людей. Влада розслідує різні версії загоряння. Лісові пожежі спалахнули відразу в чотирьох місцях Манавгатського району.