У Туреччині кількість загиблих від повені зросла до 40 людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На півночі Туреччини кількість загиблих унаслідок повеней зросла до 40 людей. Рятувальники проводять пошукові роботи, намагаючись знайти жертв негоди під завалами будинків.

Про це повідомляє Anadolu.

Рятувальники працюють і вдень, і вночі, щоб допомогти постраждалим. Часом людей доводиться знімати з дахів гелікоптерами.

Повені на півночі Туреччини почалися на цьому тижні після злив. За неофіційними даними, понад дві тисячі людей були евакуйовані, а понад 300 вважаються зниклими безвісти. Негода зруйнувала 5 мостів, заблокувала дороги та залишила кілька населених пунктів без електрики.

  • З кінця липня через аномальну спеку на західному і південному узбережжі Туреччини вирували лісові пожежі, сотні гектарів лісу згоріли вщент. Девʼятого серпня пожежі в Туреччині майже вдалося загасити. На сході Середземномор’я — у Греції, Італії та Албанії — теж тривають пожежі.
  • Раніше повідомлялося, що в турецькій Антальї внаслідок пожеж постраждали понад 50 людей. Влада розслідує різні версії загоряння. Лісові пожежі спалахнули відразу в чотирьох місцях Манавгатського району.
  • Терористична організація «Діти вогню» взяла на себе відповідальність за підпал лісів у Туреччині. Робітнича партія Курдистану, до якої причетні «Діти вогню», вдається до такої тактики ще з 1990-х років, зокрема у 2020 році вони підпалили 400 гектарів лісів у день річниці вислання свого лідера з Сирії.