У Туреччині повінь забрала життя 27 людей. Президент Ердоган їде в постраждалі міста

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

На півночі Туреччини кількість загиблих унаслідок повеней зросла до 27 осіб. Рятувальники проводять пошукові роботи, намагаючись знайти жертв негоди під завалами будинків.

Понад 1,7 тисячі осіб евакуювали з територій, яким загрожує повінь, повідомляє Hürriyet.

У Міністерстві з питань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) повідомили, що 25 людей загинули у провінції Кастамону і дві людини у провінції Синоп.

«Це найгірша повінь, яку я коли-небудь бачив», — сказав голова МВС Туреччини Сулейман Сойлу. Також у відомстві пообіцяли компенсації для постраждалих громадян.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наразі їде у провінцію Кастамону Бозкурт, яка найбільше постраждала від негоди. Загалом паводки зачепили прибережні провінції Бартин, Кастамону, Синоп і Самсун.

Рятувальники працюють у посиленому режимі, у Бартині вже повністю відновили ​​подачу електрики. Водночас у Кастамону без електрики залишаються 112 сіл, а в Синопі — 86.

Крім того, у Кастамону, Бартині і Синопі 833 людини отримують психосоціальну допомогу.

  • З кінця липня через аномальну спеку на західному і південному узбережжі Туреччини вирували лісові пожежі, сотні гектарів лісу згоріли вщент. Девʼятого серпня пожежі в Туреччині майже вдалося загасити. На сході Середземномор’я — у Греції, Італії та Албанії — теж тривають пожежі.
  • Раніше повідомлялося, що в турецькій Антальї внаслідок пожеж постраждали понад 50 людей. Влада розслідує різні версії загоряння. Лісові пожежі спалахнули відразу в чотирьох місцях Манавгатського району.