У Туреччині після масштабних лісових пожеж почалися аномальні паводки

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

На півночі Туреччини після масштабних лісових пожеж почалися проливні дощі, які викликали паводки. Вода зносить припарковані машини та руйнує будинки, які розташовані на схилах.

Кілька людей постраждали, одна людина загинула, ще приблизно десять зникли безвісти, пише AP.

Щоб врятуватися, люди забиралися на дахи будинків, а авіація їх рятувала. Паводки зачепили прибережні провінції Бартин, Кастамону, Сіноп і Самсун.

Міністр сільського та лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі заявив, що країна зіткнулася з найгіршою катастрофою за останні 50—100 років. Найбільше постраждало від повені місто Кастамону — в деяких районах вода піднялась на 3—4 метри.

У Бартині негода зруйнувала кілька будинків і щонайменше два мости. Окрім того, частково обвалилась дорога, яка вела до сусідньої провінції Карабук.

Нагадаємо, з кінця липня через аномальну спеку на західному і південному узбережжі Туреччини вирували лісові пожежі, сотні гектарів лісу згоріли вщент. Через аномальну спеку на сході Середземномор’я — у Греції, Італії та Албанії — теж спалахнули ліси. Девʼятого серпня пожежі в Туреччині майже вдалося загасити.

Раніше повідомлялося, що в турецькій Антальї внаслідок пожеж постраждали понад 50 людей. Влада розслідує різні версії загоряння. Лісові пожежі спалахнули відразу в чотирьох місцях Манавгатського району.