Найбільший порт Китаю частково закрили через одиничне COVID-зараження. Світовій торгівлі загрожують збої

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Найбільш завантажений порт материкового Китаю «Нінбо-Чжоушань» (третій у світі за вантажообігом) частково зупинив роботу через зараження одного з працівників терміналу штамом коронавірусу «Дельта». Зупинка роботи загрожує світовій торгівлі серйозними збоями в ланцюжках поставок.

Про це повідомляє ВВС.

«Нінбо-Чжоушань» повʼязаний з понад 560 портами в більш ніж 90 країнах і регіонах світу. Порт тимчасово призупинив приймати і відвантажувати контейнери на терміналі, де було виявлено зараження. Усіх працівників терміналу відправили на карантин.

Як пише Handelsblatt, 12 серпня заходу в порт чекали 35 контейнеровозів, а в затоці між Шанхаєм і Нінбо перебували 94 кораблі.

Якщо термінал залишиться закритим протягом тривалого періоду, це може суттєво вплинути на світову економіку.

У самому місті Нінбо влада закрила підприємства, кінотеатри та бари. Сполучення зі столицею Китаю Пекіном тимчасово призупинили.

  • У кінці травня цього року спалах коронавірусу призвів до закриття китайського порту «Янтьян», що викликало перевантаженість сусідніх портів.
  • На початку серпня влада Китаю заявила, що протестує все населення Уханя на можливу наявність COVID-19 після того, як в місті виявили сім випадків коронавірусу.