В Італії через масштабні лісові пожежі загинули вже чотири людини. В окремих регіонах просять ввести надзвичайний стан

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

На півдні Італії спалахнули масштабні лісові пожежі, загинули вже чотири людини.

Про це повідомляє агентство ANSA.

Через антициклон «Люцифер», який приніс надвисокі температури (+48,8 °С) з пустелі Сахара, спалахнули ліси Калабрії, Сицилії, Сардинії та Кампанії.

У вівторок рятувальники виявили тіло чоловіка в місті Гроттер (Калабрія), полум’я охопило його заміський будинок, і він не зміг вибратися.

Минулої доби ще дві людини загинули у Калабрії та одна на Сицилії.

Також госпіталізували багато людей із опіками, вони намагалися врятувати свої будинки від вогню.

За прогнозами синоптиків, найспекотніше в Італії буде у пʼятницю, 13 серпня. У «червоній зоні» зараз перебувають 10 міст, завтра їхня кількість зросте до 15, а у суботу — до 17 (Анкона, Барі, Болонья, Больцано, Брешіа, Кальярі, Кампобассо, Флоренція, Фрозіноне, Латіна, Неаполь, Палермо, Перуджа, Рієті, Рим, Трієст і Вітербо).

Через стрімке поширення вогню у Калабрії просять італійський уряд ввести надзвичайний стан.

  • З кінця липня через аномальну спеку на західному і південному узбережжі Туреччини вирували лісові пожежі, сотні гектарів лісу згоріли вщент. Через аномальну спеку на сході Середземномор’я — у Греції, Італії та Албанії — теж спалахнули ліси. Девʼятого серпня пожежі в Туреччині майже вдалося загасити.
  • У турецькій Антальї внаслідок пожеж постраждали понад 50 людей. Влада розслідує різні версії загоряння. Лісові пожежі спалахнули відразу в чотирьох місцях Манавгатського району.
  • На півночі Туреччини після масштабних лісових пожеж почалися зливи, які викликали паводки. Вода зносить припарковані машини та руйнує будинки, розташовані на схилах.