У Німеччині запроваджують обов’язкове тестування для невакцинованих. Без тестів вони не зможуть потрапити до громадських закладів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Уряд Німеччини запроваджує обов’язкове тестування на коронавірус для невакцинованих людей. Тільки після тесту вони зможуть відвідувати заходи у закритих приміщеннях.

Про це пише Deutsche Welle.

Нові правила запрацюють з 23 серпня. Обмеження не стосуватимуться тих, хто завершив вакцинацію або перехворів на коронавірус за останні шість місяців.

Всі невакциновані жителі Німеччині для того, щоб відвідувати різні заходи у закритих приміщеннях, будуть змушені надавати або швидкий тест на антиген, або негативний ПЛР-тест. Це правило не стосуватиметься дітей до 6 років, а також учнів під час навчання у школі.

Невакцинованим доведеться здавати тести, щоб потрапити до перукарні, салону краси, фітнес-студії, готелю, кафе, ресторану, кінотеатру, лікарні, тощо. За останніми даними, у Німеччині повністю завершили процес вакцинації понад 55% громадян.

Водночас федеральні землі матимуть право зупинити повністю або частково ці правила, якщо в регіоні буде низький рівень захворюваності на коронавірус.

Також з 11 жовтня експрес-тести на антиген, які для німців були безкоштовними, стануть платними. Таким чином уряд хоче спонукати населення вакцинуватися. Для тих, хто не може отримати вакцину з медичних причин, тести залишаться безкоштовними.