У китайській провінції евакуювали 150 тисяч жителів, аби вони не зіштовхнулися з мігруючими слонами

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Китаї влада провінції Юньнань евакуювала понад 150 тисяч місцевих жителів, щоб уникнути їх зіткнення із 14 мігруючими дикими азіатськими слонами.

Про це повідомляє китайська державна урядова агенція новин Сіньхуа.

Стадо з 14 диких азіатських слонів наближається до традиційного місця свого проживання після тривалого поневіряння, що тривало майже півтора року. Приблизно о восьмій годині вечора в неділю, 8 серпня, стадо слонів перетнуло річку Юаньцзян і продовжує рухатися на південь.

Щоб повернути стадо слонів у їхнє рідне середовище, залучили понад 25 тисяч поліцейських і працівників, а також транспорт і дрони. Під час міграції слонам дали близько 180 тонн корму. Зараз тварини перебувають у хорошому стані.

Минуло близько 17 місяців відтоді, як стадо диких азіатських слонів покинуло своє первісне середовище проживання — заповідник у провінції Юньнань.

Дикі азіатські слони, які є одним з унікальних видів у тропічних лісах, перебувають під державною охороною першої категорії у Китаї. Завдяки активним зусиллям щодо захисту навколишнього середовища і дикої природи популяція цього виду у країні зросла до 300 особин. У Китаї ці слониживуть переважно на території провінції Юньнань.