«Боремося з бойовиками, а не тренуємо». Зеленський відреагував на випади Лукашенка у бік України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Україна не втручається у внутрішні справи Білорусі, однак на недружні дії Мінська Київ готовий дати потужну відповідь.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив речник президента Сергій Никифоров.

Заяви Лукашенка про те, що Україна «тренує бойовиків» Зеленський називає безпідставними. «Навіщо він це робить — складно сказати. Можемо лише припустити, що тим самим Лукашенко намагається відвернути увагу від тих драматичних подій, які відбуваються у самій Білорусі», — заявив Никифоров.

Він також додав, що для України і всіх демократичних держав є сумнівним юридичний статус самого Лукашенка. «Кризу можна вирішити демократичним шляхом, але у Лукашенка не вистачило сміливості ним піти», — сказав речник Зеленського.

За його словами, Зеленський зазначає, що Україна залишається вірним другом Білорусі і готова підтримувати діалог з білоруським народом безпосередньо, але в політичні процеси всередині сусідньої країни не втручається.

«Сподіваємося, що не буде недружніх кроків щодо України з боку Лукашенка. А якщо будуть, то це отримає негайну і потужну відповідь, як нашої держави, так і міжнародної спільноти», — додав прессекретар президента.

  • У понеділок Лукашенко заявив, що президент України Володимир Зеленський стоїть за підготовкою бойовиків та перекиданням зброї до Білорусі.
  • Також Лукашенко заявив під час зустрічі із журналістами, що не планує вводити санкції проти України, але якби захотів, то поставив би країну «на коліна».