Справа Майдану: підозрювані у викраденні Луценка та Вербицького вийшли з-під арешту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Справа Майдану: підозрювані у викраденні Луценка та Вербицького вийшли з-під арешту

Ігор Луценко

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Обвинувачені у викраденні і тортурах у січні 2014 року активістів Революції гідності Ігоря Луценка та Юрія Вербицького вийшли на свободу. Суд не продовжив їм запобіжний захід.

Про це у Facebook написала журналістка Ольга Худецька.

«Дива поки не сталося, обидва вийшли», — написала вона. Журналістка пояснила, що обидва обвинувачені довгий час перебували в розшуку, а затримали їх тільки в березні 2020 року. Продовжити підозрюваним запобіжний захід не змогли, оскільки судді Білоцерківського суду, які розглядають справу Луценка та Вербицького, «вирішили дружно сходити у відпустку».

Худецька уточнила, що один з двох підозрюваних — Іван Новотний — вийшов із СІЗО о 00:01 неділі, одразу ж після закінчення терміну дії запобіжного заходу. Другому підозрюваному — Сергію Мисливому — оголосили нову підозру, оскільки слідство отримало інформацію про те, що він може бути не тільки виконавцем, але й організатором злочину. Уночі підозрюваному почали обирати запобіжний захід у Печерському суді, але потім у засіданні оголосили перерву до десятої ранку.

  • Бориспільський міськрайонний суд 16 квітня засудив до 9 років позбавлення волі Олександра Волкова — обвинуваченого у справі про викрадення та катування Луценка та Вербицького.
  • 21 січня 2014 року Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали невідомі з території Олександрівської лікарні та вивезли за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.
  • 22 серпня 2020 року ДБР завершило досудове розслідування щодо двох осіб, причетних до їх викрадення та катування.
  • 15 квітня 2021 року в цій справі Печерський районний суд Києва заарештував нового підозрюваного — Олександра Перестюка.