З Олімпіади дискваліфікували німецьку тренерку, яка кулаком вдарила коня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

З Олімпійських ігор у Токіо вигнали німецьку тренерку із сучасного пʼятиборства Кім Райзнер за те, що вона вдарила коня під час змагань.

Про це йдеться в заяві Міжнародного союзу сучасного пʼятиборства від 7 серпня, а деталі інциденту повідомляє The Guardian.

У пʼятницю, 6 серпня, на змаганні жінок-пʼятиборців Райзнер кілька разів ударила кулаком коня Saint Boy, на якому виступала німецька пʼятиборка Анніка Шлой. У підсумку виконком Союзу видав Райзнер чорну карту — це означає дискваліфікацію на решту змагань.

«Виконавчий комітет Міжнародного союзу сучасного пʼятиборства дав чорну картку тренеру збірної Німеччини Кім Райзнер, дискваліфікувавши її на решту змагань в Токіо-2020. [...] Її дії були визнані порушенням правил змагань», — йдеться в заяві організації.

Спортсменам дається всього 20 хвилин, щоб познайомитись з новим конем перед раундом. Saint Boy вже відмовлявся стрибати для іншої вершниці — російської учасниці Гульназ Губайдулліної. Анніка Шлой лідирувала з великим відривом після плавання та фехтування, але вона не впоралася з верховою їздою і залишилася без медалі.

Німецька група спортсменів Athleten Deutschland заявила, що сучасному пʼятиборству слід подумати про зміну своїх правил, «щоб забезпечити захист тварин і відповідні умови змагань для спортсменів у майбутньому».

  • Це не перший німецький тренер, якого дискваліфікували з Олімпіади у Токіо. 54-річний тренер з велоспорту Патрик Мостер, підтримуючи на старті німецького велогонщика Нікіаса Арндта, вигукнув: «Наздожени цих погоничів верблюдів, наздожени погоничів верблюдів!» При цьому він мав на увазі велогонщиків з Еритреї та Алжиру, які їхали перед Арндтом. Вигуки Мостера було чути під час телетрансляції. Пізніше тренер вибачився за коментарі, сказавши, що він був спійманий «у запалі емоцій».