Міністр оборони Росії звинуватив країни Балтії та Польщу у веденні інформаційної війни проти РФ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу звинуватив Польщу та країни Балтії у веденні підривної діяльності на території РФ.

Про це пише «Эхо Москвы».

На зустрічі з робітниками Красноярського машинобудівного заводу Шойгу сказав, що в Ризі створений центр стратегії пропаганди, такі ж центри працюють у Таллінні та Варшаві.

За його словами, «бійців інформаційного фронту» вони готують, зокрема, з російських громадян, «вишукуючи на просторах інтернету тих, хто нічого доброго не напише». Шойгу упевнений, що цих громадян залучають на роботу за стипендії для ведення в Росії підривної діяльності. За оцінками міністра оборони РФ, таких центрів не одиниці, а десятки, і вони «штампуються кожен квартал». Інформаційні підрозділи поширюють чутки, від яких, на думку глави Міноборони, тхне «не найкращими ароматами». У Росії ж, за його словами, подібних фахівців не готують.

  • У червні Сейм Польщі ухвалив резолюцію проти будівництва російського газопроводу «Північний потік — 2», яка закликає Євросоюз і НАТО вжити заходів для зупинки його запуску.
  • Віцепремʼєр-міністр Польщі Ярослав Качинський звинуватив Росію у скоєнні масштабної кібератаки, під час якої постраждали політики різних рівнів.