ВАКС обрав запобіжний захід Чаусу — цілодобовий домашній арешт

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ВАКС обрав запобіжний захід Чаусу — цілодобовий домашній арешт

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у корупції колишньому судді Миколі Чаусу.

Про це пише ВАКС у своєму Facebook.

«Слідчий суддя ВАКC відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ про тримання під вартою та обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту екссудді Дніпровського райсуду Києва», — пояснили там.

Чаус перебуватиме під арештом 60 днів, якщо суд не продовжить йому цей запобіжний захід або не змінить його.

  • 30 липня колишнього суддю Миколу Чауса знайшли у Вінницькій області. Про нього поліцейським повідомив житель села Мазурівка. За даними ЗМІ, Чауса спочатку затримали поліцейські, які прибули на місце події та підтвердили його особу. А після цього туди приїхали співробітники СБУ, забрали колишнього суддю та вивезли в невідомому напрямку.
  • Згодом стало відомо, що Чауса привезли до Києва. Співробітники НАБУ вели погоню за СБУ до будівлі спецслужби, вимагаючи віддати їм екссуддю, проте силовики проігнорували детективів. Але 3 серпня НАБУ знайшло Чауса у лікарні «Феофанія», де вручило підозру та затримало його.
  • У березні 2017 року стало відомо, що Чауса затримали в Кишиневі. Він намагався отримати політичний притулок у Молдові, але йому відмовили. 3 квітня 2021 року Чауса нібито викрали в центрі Кишинева та вивезли за межі Молдови через український кордон.