МОК вимагає від Білорусі розʼяснень щодо ситуації з атлеткою Тимановською. Зараз її охороняє японська поліція

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) звернувся до Національного олімпійського комітету (НОК) Білорусі з вимогою дати вичерпні пояснення щодо ситуації з білоруською легкоатлеткою Христиною Тимановською, яку намагаються силоміць вивезти з Токіо після її критики на адресу своїх тренерів.

Про це повідомив представник МОК Марк Адамс у понеділок, 2 серпня, цитує Deutsche Welle.

До справи Тимановської підключилося Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, вранці 2 серпня МОК ще раз контактував із нею. Білоруська спортсменка наразі перебуває у безпеці в аеропорту «Ханеда» під захистом японської влади.

Речник уряду Японії зазначив, що Тимановська має намір просити про політичний притулок.

  • 1 серпня стало відомо, що з олімпійського Токіо намагаються вивезти білоруську спортсменку Христину Тимановську через критику на адресу штабу своєї команди. Напередодні вона заявила, що 29 липня їй довелося взяти участь в естафеті на 400 метрів без попередження з боку керівництва команди. Спринтерка сказала, що її виключили з команди, бо вона «розповіла у своєму Instagram про халатність тренерів».
  • Тимановська мала 2 серпня взяти участь у забігу на 200 метрів серед жінок. Однак 1 серпня тренерський штаб прийшов до неї в кімнату і наказав зібрати речі, перш ніж її відвезуть в аеропорт. У аеропорту жінка звернулася по допомогу до поліцейських. Тимановська заявила, що боїться повертатись у Білорусь. Наразі Чехія запропонувала їй візу та прихисток.