У Німеччині перевірять дії місцевої влади перед руйнівною повінню через можливе ігнорування попереджень про загрозу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Німеччині влада округу Арвайлер, що став у липні одним з епіцентрів руйнівної повені, ймовірно, проігнорувала попередження про загрозу виходу води з річок. У ніч на 15 липня місцеві органи влади отримали сигнал тривоги від відомства з охорони навколишнього середовища, але не вжили своєчасних заходів.

Про це Deutsche Welle.

У другій половині дня 14 липня земельне відомство опублікувало прогнози про значне перевищення рівня води у річці Ар. Тоді ж увечері відомство розіслало електронні листи з попередженням про загрозу. Зокрема, воно попередило близько 21:30 про очікуваний рівень води в Арі до 7 метрів (попередня максимальна позначка була 3,7 метра).

Однак влада округу почала евакуацію та оголосила про надзвичайну ситуацію лише близько 23:00 години. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що події 14 липня у Арвайлері будуть «детально проаналізовані».

Нагадаємо, що у середині липня почалась найсильніша за останні десятиліття повінь у Німеччині. Вона зруйнувала деякі райони країни, у результаті чого загинули не менше 180 людей, збитки оцінюють у мільярди доларів. Десятки людей все ще вважаються зниклими безвісти.

Європейські лідери вважають, що повені, від яких також постраждали Швейцарія, Люксембург і Нідерланди, спричинені змінами клімату.

  • На заході Німеччини повінь почалася після тривалих злив, які йшли з 12 липня. Найбільше постраждали регіони біля кордонів з країнами Бенілюксу. Збиток від повені в Німеччині оцінений у мінімум 2 млрд євро. І це тільки витрати на відновлення залізниці, автодоріг і мостів.