Люксембург оштрафував Amazon на 746 мільйонів євро за порушення конфіденційності клієнтів

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Управління з захисту даних Люксембургу оштрафувало компанію Amazon на 746 мільйонів євро за недотримання правил конфіденційності відповідно до норм Європейського Союзу.

Про це повідомляє Politico.

Згідно з останніми документами компанії, рішення ухвалили 16 липня, оскільки регулятор підтвердив, що «обробка персональних даних Amazon не відповідала Загальному регламенту ЄС про захист даних».

«Ми категорично не згодні з рішенням CNPD та маємо намір оскаржити його. Рішення, що стосується того, як ми показуємо клієнтам відповідну рекламу, спирається на субʼєктивні та неперевірені тлумачення європейського законодавства щодо конфіденційності, а пропонований штраф цілком не відповідає пропорції навіть такого тлумачення», — йдеться у заяві Amazon.

  • 5 липня Джефф Безос залишив посаду гендиректора заснованої ним компанії Amazon. Повноваження перейшли до Ендрю Джессі, який раніше керував компанією Amazon Web Services.
  • Amazon — це найбільша корпорація з продажу товарів і послуг через інтернет, заснована у 1994 році. Виручка Amazon у 2020 році становила 386,1 мільярда доларів (у 2019 було 280,5 мільярда доларів). Сам Безос — найбагатша людина у світі. За даними Forbes його статки сягають 196,2 мільярда доларів.