Біля узбережжя Аляски стався землетрус магнітудою 8,1. Є загроза цунамі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Біля берегів американського штату Аляска стався землетрус магнітудою 8,1. Про це повідомляє американський центр з попередження про цунамі (NWS) у Twitter.

«Загроза цунамі: землетрус магнітудою 8,1, на південний схід від поселення Чигнік на Алясці», — йдеться в повідомленні NWS.

Землетрус почався 28 липня після 22:00 за місцевим часом. Інформації про постраждалих немає.

Також центр опублікував карту районів, до яких може дійти хвиля, — приблизно через чотири години її чекають на російському півострові Камчатка.

NWS Tsunami Alerts

Жителі прибережних громад від міста Сенд-Пойнт до острова Кадьяк і міста Гомера до міста Кордова почали евакуацію на височину.

  • На Тайвані 13 липня 2021 року за пʼять годин сталося 30 землетрусів. Місцевий сейсмолог зазначив, що така ситуація є незвичною для регіону — мовляв, землетруси трапляються, але не в такій кількості за достатньо короткий проміжок часу. Тайвань розташований у так званому Тихоокеанському вогняному кільці — зоні високої сейсмічної активності.
  • Наприкінці травня в Демократичній Республіці Конго за добу зафіксували щонайменше 61 землетрус біля одного з найактивніших вулканів у світі — Ньїрагонго.
  • У березні в Ісландії за один тиждень сталося близько 17 тисяч підземних поштовхів.