Джемілєв: США на «Кримській платформі» представить міністр транспорту Буттіджич

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

США на саміті «Кримської платформи» представить міністр транспорту США Піт Буттіджич.

Про це заявив член «Кримської платформи», депутат Верховної Ради від «Європейської солідарності» і національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, пише «Суспільне».

«Сполучені Штати направляють міністра транспорту, він досить впливова фігура в Кабінеті міністрів США, це Піт Буттіджич», — розповів він.

За словами Джемілєва, президент США Джо Байден, найімовірніше, не приїде через «специфічні відносини з Україною».

«Я зустрічався з Куртом Волкером [колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України], і він сказав, що з низки причин Байден не приїде. І, крім того, у Байдена специфічні відносини з Україною, через те, що намагався використати у своїй передвиборчій кампанії Трамп. Через це, найімовірніше, він не приїде. Навіть якщо дуже захоче, його оточення намагатиметься його відмовити», — додав нардеп.

Зазначимо, раніше заступник помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент також повідомляв, що на «Кримську платформу» приїде член уряду.

Офіційно у Білому домі ще не оголошували, хто очолить делегацію США.

  • 23 серпня у Києві відбудеться саміт «Кримської платформи», участь у якому візьмуть представники різних країн, зокрема США. «Кримська платформа» — це новий міжнародний консультативно-комунікаційний механізм, кінцевою метою якого є деокупація Криму та його повернення під контроль України.
  • «Кримська платформа» працюватиме на кількох рівнях. Перший — найвищий політичний рівень, до якого долучаться глави іноземних держав. Другий — рівень глав МЗС і міністрів оборони. Третій — міжпарламентський рівень. І четвертий — рівень експертів.