Cенат США вперше призначив міністром представника ЛГБТ-спільноти

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Cенат США вперше призначив міністром представника ЛГБТ-спільноти

Joe Biden / Flickr

Сенат США затвердив кандидатів президента Джо Байдена на посади міністрів внутрішньої безпеки та транспорту.

Про це пише CNN.

Міністром внутрішньої безпеки став Алехандро Майоркас. За часів президентства Обами він працював заступником міністра. Майоркас став першим латиноамериканцем на цій посаді. Першим його рішенням стане поступова відмова від скандальної міграційної політики Трампа.

Також Сенат затвердив кандидатуру Піта Буттіджича на посаду міністра транспорта. Він — відкритий гей і став першим представником ЛГБТ-спільноти, який був призначений міністром.

Буттіджич був конкурентом Байдена на праймеріз демократів, але згодом зняв свою кандидатуру. До цього, з 2012 до 2020 року він був мером міста Саут-Бенд у штаті Індіана.

Після інавгурації Сенат затвердив лише кількох кандидатів Байдена: державного секретаря Ентоні Блінкена, міністра фінансів Джанет Єллен, міністра оборони Ллойда Остіна та директора національної розвідки Авріл Гейнс. Однак досі близько 20 посад лишаються вакантними.

  • Контроль над Сенатом США опинився в руках Демократичної партії після присяги нового президента Джо Байдена, віцепрезидента Камали Гарріс і трьох новообраних сенаторів. Місця у верхній палаті Конгресу розділилися порівну між обома партіями, однак завдяки голосу Гарріс демократи отримують більшість.