Суд звільнив «тітушку» Крисіна від відповідальності за трьома статтями

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Дарницький суд Києва звільнив від відповідальності засудженого за вбивство журналіста Вʼячеслава Веремія Юрія Крисіна за трьома статтями у справі щодо викрадення й катування активістів Євромайдану.

Про це повідомляє Watchers.

Згідно з рішенням суду, Крисін був звільнений від відповідальності за статтями 296 (хуліганство вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) та 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів щодо двох чи більше осіб).

За словами адвокатів Крисіна, термін давності за цими статтями вже сплив. Водночас прокуратура вважає, що адвокати спеціально затягували розгляд справи.

Наразі Крисіну висувають тільки одне звинувачення — тортури з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчиняти дії, що суперечать їхній волі.

  • У червні 2018 року суд засудив Крисіна до 5 років позбавлення волі за вбивство журналіста газети «Вести» Вʼячеслава Веремія в 2014 році. Його довгий час не відправляли в колонію, що викликало невдоволення громадськості. 8 жовтня Крисіна все ж перевезли з Лукʼянівського СІЗО до Торецької виправної колонії № 2 для відбування покарання.
  • В обвинувальному висновку зазначалося, що Крисін отримав $200 тисяч за вчинення злочинів проти активістів Євромайдану.