Генпрокуратура: «Тітушковод» Крисін отримав $200 тисяч за злочини проти євромайданівців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Засуджений за вбивство журналіста Вʼячеслава Веремія Юрій Крисін отримав $200 тис. за вчинення злочинів проти активістів Євромайдану. Про це йдеться в обвинувальному висновку щодо Крисіна, передає УНІАН.

Предметом справи є викрадення Владислава Іваненка біля станції метро «Петрівка» в січні 2014-го, його катування, незаконне утримання, а також злочини проти учасників Євромайдану.

У чому звинувачують Крисіна?

Прокурор Генпрокуратури Юлія Малашич заявила, що завданням групи, якою керував Крисін, було викрадення учасників Євромайдану та їх телефонів з метою встановлення джерел їх фінансування та звʼязків.

За даними слідчих, Крисін, перебуваючи за межами України, залучив до вчинення злочинів інших обвинувачених у справі — Сергія Чемеса і Павла Бялая, які за ієрархією надалі втягнули інших осіб до цих злочинів.

Згідно з висновком, Крисін отримав від кримінального авторитета Олексія Чеботарьова $200 тис. Ці гроші розподілялися між учасниками злочину.

За словами прокурора, потерпілий Іваненко став випадковою жертвою спільників Крисіна. В день викрадення, 21 січня 2014 року, Іваненко їхав з роботи додому і був схоплений «тітушками». «Його помилково сприйняли за активіста Майдану, викрали і почали катувати. Зі свідчень Сергія Чемеса Іваненко вказував, що ніякого стосунку до акцій протесту він не має», — повідомила вона.

Що тепер?

У четвер, 11 квітня, у Дарницькому райсуді Києва зачитали 14 з 39 сторінок обвинувального висновку. Засідання продовжиться 24 квітня, очікується, що в цей день прокурор завершить оголошувати обвинувачення.