Протести на Кубі: активісти заявляють про зникнення понад 500 учасників мітингів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Після протестів на Кубі безвісти зникли понад 500 учасників мітингів.

Про це пише Sky News.

Такі дані наводить Центр за вільну Кубу, який базується у Вашингтоні. Там також заявили, що багато учасників акцій протесту були засуджені без надання їм адвокатів.

«Це число набагато більше, оскільки зараз продовжують арештовувати людей. На Кубі немає верховенства закону. Ці судові процеси незаконні, обвинувачені навіть не змогли побачитися зі своїми близькими», — заявила прессекретар Центру Джаннісет Ріверо.

Повідомляється, що поліцейські в цивільному заарештували десятки людей. Група юристів Cubalex стверджує, що серед затриманих багато підлітків.

Водночас уряд Куби заявляє, що навколо протестів ведеться кампанія з дезінформації. Карлос Фернандес де Коссіо, генеральний директор відділу звʼязків зі США Міністерства закордонних справ Куби, сказав, що судові процеси над учасниками протестів на Кубі є справедливими й що вони отримують адвокатів.

  • У середині липня в десятках міст Куби тисячі людей вийшли на акції протесту проти комуністичного уряду країни.
  • Учасники акцій вимагали припинити багаторічну диктатуру Комуністичної партії та більш рішучих дій влади в боротьбі з пандемією коронавірусу. Також люди обурені відключенням електроенергії та дефіцитом продуктів харчування.