Олімпійські ігри: українська фехтувальниця Харлан вилетіла в першому ж бою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Олімпійські ігри: українська фехтувальниця Харлан вилетіла в першому ж бою

Українська фехтувальниця Ольга Харлан не змогла подолати 1/16 фіналу Олімпійських ігор — 2020 у фехтуванні на шаблях. Вона програла 25-річній представниці Китаю Хенгуй Ян із рахунком 12:15.

Про це повідомляє «Суспільне. Спорт».

Далі в командних змаганнях брати участь Харлан не буде, оскільки Україна не пройшла кваліфікацію. Пізніше в Instagram спортсменка пояснила свою поразку зайвою емоційністю та відсутністю змагальної практики протягом півтора року. Зараз вона хоче морально відпочити і пожити життя без шаблі.

Зазначимо, що Харлан — чинна чемпіонка світу (ушосте за карʼєру). У Ян — жодної медалі на міжнародних змаганнях рівня FIE (Міжнародна федерація фехтування).

У 2008 році на Олімпійських іграх Ольга Харлан завоювала золото в командних змаганнях, у 2012-му у неї була бронза в індивідуальних змаганнях, у 2016-му в Ріо вона здобула срібло в командних змаганнях і бронзу в індивідуальних.

  • Україна вже отримала на Олімпійських іграх — 2020 дві медалі: бронзу завоювали дзюдоїстка Дарʼя Білодід (це перша в історії незалежної України нагорода в жіночому дзюдо) і фехтувальник Ігор Рейзлін (це перша олімпійська нагорода серед чоловіків у фехтуванні шпагою).