«Тітушку» Крисіна судитимуть за тероризування увʼязнених у колонії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Засудженого за вбивство журналіста Вʼячеслава Веремія Юрія Крисіна судитимуть за тероризування засуджених Торецької виправної колонії № 2, в якій він відбуває покарання.

Як повідомляє Донецька облпрокуратура, поліція завершила досудове розслідування проти чотирьох засуджених, серед яких «кримінальний авторитет».

Слідство встановило, що з березня 2021 року двоє «смотрящих» разом з іще одним увʼязненим за дорученням «кримінального авторитета» змушували інших засуджених виконувати накази і збирати гроші для «общака». Тим, хто виступав проти, погрожували фізичною розправою. Двох увʼязнених у результаті сильно побили.

Прокуратура не вказує імен підозрюваних, але в квітні Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції повідомляв, що зазначеним «авторитетом» є 48-річний Крисін. 29 квітня всім чотирьом повідомили про підозру за ст. 392 КК (дії, що дезорганізують роботу установ покарань). Їм загрожує ще по 10 років увʼязнення.

  • У червні 2018 року суд засудив Крисіна до 5 років позбавлення волі за вбивство журналіста газети «Вести» Вʼячеслава Веремія в 2014 році. Його довгий час не відправляли в колонію, що викликало невдоволення громадськості. 8 жовтня Крисіна все ж перевезли з Лукʼянівського СІЗО до Торецької виправної колонії № 2 для відбування покарання.
  • В обвинувальному висновку зазначалося, що Крисін отримав $200 тисяч за вчинення злочинів проти активістів Євромайдану.