Грузія випустила з в’язниці двох українців, яких засудила до позбавлення волі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Грузинська влада випустила з в’язниці двох українських яхтсменів Юрія Хомича та Володимира Дьяченка. Вони отримали вирок за незаконний перетин кордону.

Про це у своєму Twitter написав президент Володимир Зеленський.

«З листопада 2020-го ми працювали над звільненням українських яхтсменів Юрія Хомича й Володимира Дьяченка, затриманих у Грузії. Сьогодні Грузія звільнила їх з-за ґрат», — повідомив він.

Зеленський зазначив, що таке рішення Грузії відповідає духу стратегічного партнерства між країнами.

  • У листопаді 2020 року грузинські прикордонники затримали яхту з двома громадянами України — Володимиром Дьяченком та Юрієм Хомичем, а також громадянином Грузії Михайлом Батуриним. Яхта йшла до Туреччини вздовж узбережжя Грузії. Усіх трьох звинуватили у незаконному перетині кордону і відправили до СІЗО. ЗМІ писали, що Батурин раніше працював в охороні колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.
  • 14 липня Батумський міський суд у Грузії засудив до 4 років позбавлення волі українців Юрія Хомича і Володимира Дьяченка у справі про незаконний перетин кордону. Українська сторона одразу заявила, що вважає рішення суду несправедливим і таким, що не відповідає духу дружби і партнерства між країнами.