У Німеччині та Бельгії повінь забрала життя 183 людей

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Кількість загиблих унаслідок руйнівної повені в західній Німеччині та Бельгії зросла до 183 людей.

Про це повідомляють Reuters і Deutsche Welle.

Поліція землі Рейнланд-Пфальц повідомила, що там загинули 110 людей, а у Північній Рейн-Вестфалії — 45 загиблих. Ще одна людина стала жертвою повені в Баварії.

Повені, викликані рясними дощами, торкнулися також низки регіонів Бельгії, Нідерландів, Франції, Австрії та Швейцарії.

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що стихія завдала серйозної шкоди жителям багатьох районах країни, і пообіцяв допомогу постраждалим.

Влада Німеччини визнала цю повінь найбільшим стихійним лихом за понад пів століття. Сотні людей досі вважаються зниклими безвісти або недоступними, рятувальні роботи не припиняються.

Тим часом у Бельгії кількість загиблих збільшилася до 27. Про це свідчать дані Національного кризового центру, який координує рятувальну операцію.

Ще 103 людини досі не вийшли на звʼязок — їх шукають.

За повідомленням влади містечка Ерфтштадт, що на південь від Кельна, ситуація залишається напруженою, оскільки досі немає ясності щодо стану ґрунту в окремих районах міста. Експерти досліджують краї зсувів. Повені там створили великий кратер. Кілька житлових будинків, а також замок знесло.

  • Повені в Бельгії почалися вночі з 14 на 15 липня. Їх називають найсильнішими з початку століття. За 15 липня випала півторамісячна норма опадів. У Німеччині зливи тривають з 12 липня. Найбільш постраждали регіони біля кордонів із країнами Бенілюксу.
  • Зараз рівень води також піднімається в окремих районах Нідерландів, Франції та Швейцарії.